Kitesurfen Leren


Na 13 jaar, kitesurf les gegeven te hebben aan duizenden cursisten, is ons duidelijk dat iedereen kan leren kitesurfen. Het is als je de juiste ingredienten bij elkaar brengt vrij snel te leren.


kitesurfles-powerkite-oostvoorne
Neem wel de tijd om het goed te leren, het is een sport met risico’s als je niet weet wat je doet. Om het goed te leren moet je eerst een goede school zoeken. Voor beginners is het allemaal een pot nat, maar toch zijn er wel veel verschillen.

Een goede school heeft een goede les locatie, dat wil eerst zeggen sta diep en vlak water. Op zee of op diep water leer je het heel erg moeizaam tot niet. Een goede locatie heeft veel stabiele wind, anders wordt je gek van de kite die sterk reageert op vlagerige wind en vooral voor beginners is dit heel lastig. Stabiele wind vind je aan zee. Verder maken goede kitesurf leraren ook het verschil. Omdat je les geeft met vele verschillende cursisten in steeds veranderende omstandigheden, moet een goede instructeur veel ervaring hebben zodat hij snel de juiste condities kan scheppen voor zijn cursisten om het snel te leren.

kitesurf-leren-oostvoorne
In onze kitesurf school in Oostvoorne hebben we alles bij elkaar gebracht. Zeer ervaren en gedreven instructeurs, top 2014 kitesurf materiaal en de beste les locatie van Nederland. Door onze certificering bij de IKO en de KNWV worden wij gecontroleerd en gedwongen om onze zaakje op orde te hebben en kun je na afloop van je kitesurf lessen een internationaal certificaat krijgen van de IKO.
2dag-kitesurfles-oostvoorne

Als je helemaal vanaf nul begint, heb je 3 tot 4 lesdagen nodig hebt om de basis van het kitesurfen te leren. Wij geven les, al onze instructeurs zijn sportleraren, dat betekend dat we jouw leren om zelfstandig te gaan kitesurfen.

 

Dat begint bij je een gevoel te geven voor veiligheid en je in alles te leren wat je aan het doen bent zodat je er zelf in kunt groeien. Onze lessen zijn hele praktijk gericht. Theorie krijg je mee als zelfstudie pakket. Dat kun je dan op je gemak thuis doorlezen. We gaan vrijwel direct het water in en de eerste les probeer je al te varen, mits de basis vlieger beheersing in orde is. Dat is een in de praktijk geteste methode. De Lessen zijn wel groepslessen vaak maar ze passen zich aan aan ieders individueel niveau en snelheid waarin de cursist het oppakt. Maar we hebben het iedereen zien leren.

 

kitesurf jump

Nederland is door het vele geschikte water en de ruime hoeveelheid aan wind dagen perfect om te kitesurfen en om het te leren, dus leer in Nederland snel en gedegen de basis en daarna is “the sky the limit.”